Home » Zelfzorg voor ouders » Een leuke moeder bij stress
Een leuke moeder bij stress

Een leuke moeder bij stress

door | 6 jul, 2023 | opvoeding en ouderschap, Zelfzorg voor ouders

Het opvoeden van een kind is niet vanzelfsprekend en al zeker niet wanneer je geconfronteerd wordt met onverwachte omstandigheden zoals bij mij, dat je partner ineens hersenletsel krijgt. Dit heeft impact op het hele gezin, vaak zie je ook dat kinderen zich niet lekker in hun vel voelen. Hoe zorg je ervoor dat jij ondanks de stress in het gezin, toch de persoon, partner en ouder kunt zijn die jij wilt zijn en dat je kinderen lekker in hun vel blijven voelen?
 

Verbinding

Mama’s en papa’s waarin hun leven ineens op zijn kop staat door een onverwachte gebeurtenis of die overspoeld worden door de dagelijkse stress, kunnen niet helemaal aanwezig zijn in hun rol als ouder. En dat voelen jouw kind(eren) waardoor zij zich niet begrepen, aanvaard en gezien voelen. Kleine dingen zoals de overgang naar de wintertijd kunnen bij ouders al stress geven.  Gevolg daarvan is dat kinderen hierdoor in jouw ogen vaak extra lastig gaan doen en negatieve aandacht gaan vragen. Maar eigenlijk ontbreekt het aan één van de basisregels in het ouderschap en is het een schreeuw van je kind om verbinding. Verbinding is essentieel voor een goede band met je kind en dus een belangrijk onderdeel in het ouderschap. Door alle stress die jij in jezelf voelt, is de verbinding tussen jou en je kind als het ware even kwijt. Hierdoor ervaar je het ouderschap als extra stressvol, geniet je minder, worden je kinderen ‘lastiger’ en voel jij je machteloos. Want hoe krijg jij weer rust en harmonie in jezelf en je gezin?
 
Ik zei het al, de sleutel voor rust en harmonie in jezelf en je gezin ligt in verbinding. Verbinding met jezelf om zo de papa of mama te zijn die helemaal bij jou past. Jezelf geven wat je nodig hebt. En zo help jij om je kind de beste versie van zichzelf te laten zijn. Als je verbonden bent met jezelf, voel je namelijk heel goed aan wat goed voor je is, wat de stem van je innerlijk verlangen zegt en het belangrijkste, je voelt jouw eigen grens en kan daarbij deze ook goed naar jouw kind aangeven. Ben je dus niet in verbinding, voel jij jouw grenzen niet goed en dat voelt jouw kind weer en maakt daar aangenaam (mis)gebruik van. Als jij in verbinding bent met jezelf sta jij stevig en heb jij het roer weer in handen. Ook al gebeurd er weer iets heftigs, jij ervaart rust ondanks een druk gezinsleven  in jouw leven, jij kan die hoge golven aan en kan tijdig bijsturen om zo de rust te bewaren.
 

Verbinding met jezelf krijg je door te gaan vertrouwen op je intuïtie. En om te kunnen luisteren naar jouw intuïtie, dien je stiller te worden in je gedachten. Rust in je hoofd krijgen, hoe lekker zou dat zijn?
Ik vul mijn moederrol volledig in volgens intuïtief ouderschap. Ik luister en leef volledig door te luisteren naar mijn intuïtie. Het geeft zoveel rust en voldoening, echt onbeschrijfelijk. Intuïtief ouderschap helpt jou namelijk om die ‘maatschappelijke druk’ bij jezelf weg te nemen, helemaal opladen zodat er weer ruimte vrijkomt om jouw ouderschap vorm te geven die helemaal past bij jou en je kind(eren).
 

Emotioneel afstemmen

Als jij in verbinding bent met jezelf en volledig luistert naar jouw intuïtie, heb jij ook verbinding met jouw kind. Hierdoor kan jij ook heel goed emotioneel afstemmen op jouw kind(eren). Een ouder kan nog net zoveel gehecht zijn en ontzettend veel van zijn kind houden, maar als je stress ervaart en daardoor niet emotioneel kunt afstemmen op je kind, zal het ouderschap altijd als zwaar of als strijd worden ervaren. Je kinderen luisteren niet naar je en gaan negatieve aandacht vragen. Het is indirect een spiegelboodschap van je kind. Emotioneel afstemmen gaat over zien en voelen wat jouw kind nodig heeft, los van wat je familie, vrienden, school, (social) media , dokters etc allemaal met de beste bedoelingen zeggen. Jij weet zelf het wat het beste is voor jou en je kind.

En nu? Hoe kan ik weer ontspannen worden? 

En het mooie is, iedereen heeft intuïtie. Dat wel bekende moedergevoel, dat speciale lijntje tussen jou en je kind. Die is er altijd maar soms is die een beetje kwijt. En dat geeft niks, jij kan altijd dat lijntje weer herstellen. Het ouderschap is het mooiste wat er is, de tijd gaat snel dus zorg ervoor dat je mooi en goed kunt terug kijken op deze bijzondere tijd. Voel jij dat jij op dit moment niet de papa of mama bent die jij wilt zijn of wil jij meer weten over intuïtief ouderschap? Ik kijk met een GRATIS Spiegelgesprek met jou mee en koppel terug waarom het jou niet lukt om ontspannen te blijven en wat jij kunt doen om ook rust te vinden in deze stressvolle situatie. Je zult zien dat het je veel inzichten geeft wat jou en je kind al direct rust zult geven. Plan hier jouw GRATIS Spiegelgesprek in. 

Over mij

In deze blogs schrijf ik hoe ik rust heb gevonden en mijn leven als moeder een stuk leuker en gemakkelijker heb gemaakt. Ik wil jou graag inspireren om ook ‘Van overleven naar écht leven te gaan’ zodat jij ook een relaxte moeder kunt zijn die voluit geniet van de kind(eren) en het ouderschap.

Gerelateerde artikelen

Rust en stabiliteit voor ouder en kind in de wintertijd

Rust en stabiliteit voor ouder en kind in de wintertijd

In deze blog worden verschillende intuïtieve benaderingen besproken, waaronder het actief luisteren naar de behoeften van het kind, het aanpassen van routines met flexibiliteit, het creëren van een kalme slaapomgeving, het gebruik van ontspanningstechnieken en het tonen van empathie en begrip. Door intuïtie te vertrouwen, kunnen ouders een harmonieuze en kalme sfeer thuis behouden, zelfs tijdens de uitdagende overgang naar de wintertijd

lees verder
Mama’s Me-Time: Waarom jij op de eerste plaatst staat en dan pas je kind en partner

Mama’s Me-Time: Waarom jij op de eerste plaatst staat en dan pas je kind en partner

In de drukte van het moederschap is het cruciaal voor moeders om tijd voor zichzelf te nemen. De blog “Mama’s Me-Time: Waarom Jij op de eerste plaats staat en dan pas je kind” benadrukt dat zelfzorg geen luxe is, maar een noodzaak. Het biedt energieherstel, behoudt van je identiteit, vermindert stress en geeft een krachtig voorbeeld aan je kind. Het artikel spoort moeders aan om tijd voor zichzelf te maken, omdat dit niet alleen hun eigen welzijn bevordert, maar ook gezondere relaties met hun dierbaren ondersteunt. #Moederschap #Zelfzorg #Balans

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS mini masterclass 'Van overleven naar écht leven als moeder'

In 10 minuten weet jij hoe jij vanuit rust en vertrouwen als moeder 'alle ballen hoog kan houden'en kunt leven zonder opvoedstress.

Direct te bekijken en 10 concrete stappen en tips zodat jij ontspannen kunt leven en voluit kunt genieten van het ouderschap

Check direct je mailbox (ook de spam) om direct de masterclass te bekijken

Tweet
Share
Share
Pin