Home » opvoeding en ouderschap » Het geheim voor een sterke band met je kind
het geheim van een levenslange goede band met je kind

Het geheim voor een sterke band met je kind

door | 9 okt, 2023 | opvoeding en ouderschap

Kan jij die belangrijke grote momenten van je kind nog herinneren? Mijlpalen zoals, de eerste stapjes, verjaardagen, zwemdiploma. Dingen die vaak groots gevierd worden maar door alle drukte en verantwoordelijkheden, vergeten we de essentie van echt ouderschap: het creëren van een authentieke verbinding met onze kinderen. Een authentieke verbinding met je kind betekent een diepgaande, oprechte en wederzijdse emotionele band. Een authentieke verbinding met je kind legt de basis voor open communicatie en wederzijds respect. Want hoe fijn is het als je kind uit zichzelf naar je toekomt om dingen te vertellen en ook echt naar jou luistert? Door het toepassen van authentiek ouderschap creëer jij een sterke band met jouw kind.

Het Belang van Authentiek Ouderschap

Authentiek ouderschap begint met het omarmen van wie je werkelijk bent, met al je sterke punten en onvolkomenheden. Ook als je kind voor je gevoel negatieve aandacht vraagt of zijn sterke eigen wil wilt doordrammen mag dit er zijn. Wanneer je jezelf volledig accepteert, open je de deur naar een diepere connectie met je kinderen. Kinderen voelen intuïtief echtheid en oprechtheid aan en reageren positief op ouders die zichzelf durven te zijn. Hoe vaak zeg jij tegen je kind dat het goed met je gaat terwijl dat niet zo is? Kinderen willen juist dat het goed met je gaat en als je niet eerlijk bent naar jezelf worden kinderen juist vervelend. Het geheim van een sterke band met je kind en hoe dit precies werkt leer jij in de online training: Hoe luistert mijn kind weer. In deze training leer jij de gouden lessen van het ouderschap want, je houd dus niet alleen jezelf maar ook je kind voor de gek als je niet eerlijk bent tegen jezelf.

De Kracht van Kwetsbaarheid

Als jij je kwetsbaarheid aan je kind laat zien dat het even niet goed gaat, of zelfs wat traantjes laat zien, is dat geen teken van zwakte, maar eerder een uiting van moed. Als ouder kan jij ook stress en emoties ervaren in bepaalde situaties. Als jij als ouder rustig kunt blijven en je kwetsbaarheid durft te tonen, geven we onze kinderen toestemming om hun eigen emoties te uiten en hun ware zelf te laten zien. Deze openheid creëert een sfeer van vertrouwen en begrip. Je kind zal van hieruit sneller naar jou toe komen als ze ergens mee zitten.

De Impact op Kinderen

Kinderen leren door observatie en imitatie, kinderen zijn jouw spiegel. Wanneer kinderen zien dat jij als ouder authentiek en oprecht bent, wordt je kind aangemoedigd om hetzelfde te doen. Je kind zal zich vrij om hun gevoelens te uiten, hun dromen na te jagen en hun eigen identiteit te ontdekken, omdat ze weten dat ze onvoorwaardelijk geliefd worden. Dat is toch wat wij ten diepste willen, dat je kind helemaal blij zich zelf mag zijn?!

Ik streef echt naar een wereld waarin elk ouder-kind moment doordrenkt is met liefde, eerlijkheid en echte verbinding, waarin elk kind en ouder zich fijn voelt en geliefd word om wie ze werkelijk zijn. Leven en onze kinderen opvoeden, vanuit ontspanning en op onze eigen manier. Ouderschap en leven vanuit je intuïtie, zodat het ouderschap weer leuk wordt doordat je minder strijd ervaart en je kind naar je luistert. Je leert het in de online training: Hoe luistert mijn kind weer. 

Over mij

In deze blogs schrijf ik hoe ik rust heb gevonden en mijn leven als moeder een stuk leuker en gemakkelijker heb gemaakt. Ik wil jou graag inspireren om ook ‘Van overleven naar écht leven te gaan’ zodat jij ook een relaxte moeder kunt zijn die voluit geniet van de kind(eren) en het ouderschap.

Gerelateerde artikelen

Rust en stabiliteit voor ouder en kind in de wintertijd

Rust en stabiliteit voor ouder en kind in de wintertijd

In deze blog worden verschillende intuïtieve benaderingen besproken, waaronder het actief luisteren naar de behoeften van het kind, het aanpassen van routines met flexibiliteit, het creëren van een kalme slaapomgeving, het gebruik van ontspanningstechnieken en het tonen van empathie en begrip. Door intuïtie te vertrouwen, kunnen ouders een harmonieuze en kalme sfeer thuis behouden, zelfs tijdens de uitdagende overgang naar de wintertijd

lees verder
Wat is intuïtief ouderschap?

Wat is intuïtief ouderschap?

Intuïtief ouderschap bied een andere kijk op het ouderschap die aansluit bij de huidige behoeftes van ouders en kinderen. Intuïtief ouderschap begint dan ook steeds meer aandacht en populariteit te krijgen in vergelijking met de traditionele opvoedingsmethoden. Wat is intuïtief ouderschap eigenlijk en wat maakt intuïtief ouderschap nou zo populair?

lees verder
Help, mijn kind heeft een eigen wil. Hoe ga ik daarmee om?

Help, mijn kind heeft een eigen wil. Hoe ga ik daarmee om?

Deze blog benadrukt dat een eigen wil bij een kind een teken is van gezonde ontwikkeling. Het artikel moedigt ouders aan om de eigen wil van je kind te omarmen, terwijl je ook duidelijke grenzen stelt, wat resulteert in positieve groei en ontwikkeling.
Deze blog biedt voorbeelden van situaties waarin een kind een sterke wil toont, en hoe je hier als ouder mee om kunt gaan. Het laat zien dat het gedrag van het kind een spiegel kan zijn voor je eigen overtuigingen, angsten en verlangens. Het artikel moedigt ouders aan om bewust te zijn van hun eigen emoties en reacties, wat kan leiden tot persoonlijke groei en een diepere ouder-kindrelatie.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS mini masterclass 'Van overleven naar écht leven als moeder'

In 10 minuten weet jij hoe jij vanuit rust en vertrouwen als moeder 'alle ballen hoog kan houden'en kunt leven zonder opvoedstress.

Direct te bekijken en 10 concrete stappen en tips zodat jij ontspannen kunt leven en voluit kunt genieten van het ouderschap

Check direct je mailbox (ook de spam) om direct de masterclass te bekijken

Tweet
Share
Share
Pin