Home » (ex) Partner relatie » Mama’s Me-Time: Waarom jij op de eerste plaatst staat en dan pas je kind en partner
me time als moeder

Mama’s Me-Time: Waarom jij op de eerste plaatst staat en dan pas je kind en partner

door | 4 okt, 2023 | (ex) Partner relatie, Zelfzorg voor ouders

Als moeder ben je altijd druk in de weer. Van de vroege ochtend tot de late avond ben je bezig met het zorgen voor anderen, het huishouden draaiende houden en wellicht ook nog een baan buitenshuis. In deze eindeloze stroom van verantwoordelijkheden is het gemakkelijk om jezelf te verliezen. Maar weet je wat essentieel is? Jouw eigen batterij tijdig opladen en het bewaren van een beetje tijd en energie voor jezelf. Het is geen egoïsme; het is een absolute noodzaak.  “Je kunt niet uit een lege beker schenken.” Zorg dus dat jouw beker niet half leeg maar vol blijf. Hier zijn een paar redenen waarom ‘Mama’s Me-Time’ van cruciaal belang is.

1. Herlaad je Energie

Wanneer je voortdurend bezig bent met het geven aan anderen, raakt je eigen energie snel uitgeput. Naast het zorgen voor je kind(eren) staan er nog genoeg andere dingen op jouw to-do lijstje. Je moet veel van jezelf en hebt voor je gevoel geen tijd voor jezelf. Me-Time is echter essentieel en stelt je in staat om op te laden, zodat je met hernieuwde energie en geduld je dagelijkse uitdagingen kunt aangaan. Zet jezelf dus voortaan bovenaan je to-do lijstje…

2. Behoud je Identiteit

Het moederschap is een belangrijk deel van wie je bent, maar het is niet alles wat je bent. Me-Time stelt je in staat om je eigen interesses, hobby’s en passies te volgen. Ook al voel je jezelf weleens schuldig als je wat voor jezelf doet, het helpt je om verbonden te blijven met de persoon die je was voordat je moeder werd. Doe de dingen waar jij blij van wordt, ongeacht wat een ander zegt of ervan vindt. Er is geen one size fits all benadering, jij mag doen waar jij je fijn bij voelt.  Want het is jouw leven en daarin ben je nog meer dan alleen mama toch?

3. Verminder Stress en Voorkom Uitputting

Door regelmatig tijd voor jezelf te nemen, kun je stress verminderen en voorkomen dat je emotioneel en fysiek uitgeput raakt. Het stelt je in staat om even te ontsnappen aan de dagelijkse stressoren en je geest tot rust te laten komen. Neem je niet regelmatig Me-time, dan sta je op de afgrond van een burn out. Maar ook kom je in een vicieuze cirkel terecht want, is het niet zo dat je kinderen juist vervelender gaan doen als jij moe bent? Kinderen hebben hierin een spiegelboodschap voor jou. Het is een teken dat de verbinding met je kind mist en dat je wat beter voor jezelf mag gaan zorgen zodat, je ook goed voor je kind kunt zorgen.

4. Geef het Voorbeeld

Door goed voor jezelf te zorgen, geef je een krachtig voorbeeld aan je kinderen. Ze leren het belang van zelfzorg door jouw gedrag te zien, dat het voorkomen normaal is om niet steeds rekening met anderen te houden en ook te kiezen voor jouw eigen behoeftes. Dus zorg ervoor dat ze geen aandacht vragen tijdens jouw me time moment. Jij bent dus de spiegel van jouw kind, door zelf het goede voorbeeld te geven, vorm jij de basis voor hun eigen gezonde levensstijl in de toekomst. Een voorbeeld zijn voor je kind draagt bij aan een goede ouder-kind relatie en zorgt ervoor dat jij en je kind elkaar beter begrijpen en ze ook beter naar jou gaan luisteren. Hoe je dit het beste kunt doen leer in je de online training: Hoe luistert mijn kind weer. 

5. Versterk je Relaties

Als je jezelf op de eerste plaats zet, kun je ook beter voor anderen zorgen. Je bent geduldiger, liefdevoller en meer aanwezig richting je kinderen als je ook voldoende me-time neemt en jezelf geeft wat jij nodig hebt. Dit komt niet alleen je relatie met je kinderen ten goede, maar ook je relatie met je partner en andere dierbaren.

Conclusie

Dus, lieve mama’s, onthoud dit: je verdient het om gelukkig en gezond te zijn. Je verdient het om tijd voor jezelf te nemen zonder schuldgevoelens. Me-Time is geen luxe, het is een basisbehoefte. Dus, plan die spa-dag, lees dat boek, ga sporten, of doe gewoon even helemaal niets. Want door goed voor jezelf te zorgen, kun je pas écht goed voor anderen zorgen. Zou jij graag meer me-time willen zonder schuldgevoel en daarmee aan de relatie met je kind werken? Dan is de online training: hoe luistert mijn kind weer? wat voor jou.

 

Over mij

In deze blogs schrijf ik hoe ik rust heb gevonden en mijn leven als moeder een stuk leuker en gemakkelijker heb gemaakt. Ik wil jou graag inspireren om ook ‘Van overleven naar écht leven te gaan’ zodat jij ook een relaxte moeder kunt zijn die voluit geniet van de kind(eren) en het ouderschap.

Gerelateerde artikelen

Je kind niet ‘loslaten’ maar anders vasthouden: De kunst van begeleid Loslaten in Ouderschap

Je kind niet ‘loslaten’ maar anders vasthouden: De kunst van begeleid Loslaten in Ouderschap

Deze blog verkent de kracht van “anders vasthouden” in het ouderschap, waarbij loslaten van je kind niet betekent het verliezen van liefde, maar eerder het omarmen van groei. Begeleid loslaten word hierbij een nieuwe benadering van het ouderschap. Het benadrukt het belang van begeleid loslaten, waar ouders hun kinderen aanmoedigen om hun vleugels uit te slaan terwijl ze een veilige haven bieden. Deze aanpak bevordert onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid bij kinderen. Voor ouders betekent het begeleid loslaten niet alleen een les voor het kind, maar ook een kans voor persoonlijke groei. Het opent de deur naar persoonlijke ruimte en bewuste zelfzorg, waardoor ouders zich kunnen richten op hun eigen interesses en welzijn.

lees verder
Een leuke moeder bij stress

Een leuke moeder bij stress

Het opvoeden van een kind is niet vanzelfsprekend en al zeker niet wanneer je geconfronteerd wordt met onverwachte omstandigheden zoals bij mij, dat je partner ineens hersenletsel krijgt. Dit heeft impact op het hele gezin, vaak zie je ook dat kinderen zich niet lekker in hun vel voelen. Hoe zorg je ervoor dat jij ondanks de NAH in het gezin en andere stressvolle omstandigheden, toch de persoon, partner en ouder kunt zijn die jij wilt zijn en dat je kinderen lekker in hun vel blijven voelen?

lees verder
4 tips voor een relaxte vakantie met je kind

4 tips voor een relaxte vakantie met je kind

Ga je (nog) op vakantie? Lucky you! Jij hebt de rust hard nodig want, de zorg voor jouw gezin vragen veel aandacht van jou. Alles draait voor je gevoel om je kind(eren), je komt nauwelijks toe aan jezelf. In de vakantie heb je iets meer lucht en ruimte en kan je weer even bijtanken. Ook al zorgt bij veel moeders de voorbereidingen van de vakantie al voor veel stress. Hoe zorg je ervoor dat jij relaxed op vakantie gaat, er echt van geniet en ook de rust van jouw vakantie ook vasthoud straks weer in jouw dagelijks leven?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS mini masterclass 'Van overleven naar écht leven als moeder'

In 10 minuten weet jij hoe jij vanuit rust en vertrouwen als moeder 'alle ballen hoog kan houden'en kunt leven zonder opvoedstress.

Direct te bekijken en 10 concrete stappen en tips zodat jij ontspannen kunt leven en voluit kunt genieten van het ouderschap

Check direct je mailbox (ook de spam) om direct de masterclass te bekijken

Tweet
Share
Share
Pin